Какво ще се случи с вашия залог, ако мачът бъде отменен/прекъснат?

Спортните събития не винаги започват в определено време, а понякога дори изобщо не започват. Всеки залагащ трябва да знае какво ще се случи с неговия залог, ако мачът бъде прекъснат, отложен или отменен. Но защо се случва това? Е, може да има няколко причини.

Например, спортните събития се отменят, когато един от атлетите или отборът се оттегли от турнира. Това често може да се наблюдава в тениса. Освен това в този спорт мачът може да не се проведе, когато няма смисъл. Точно както се случи и с Купа Дейвис. Това „събитие“ може да бъде наблюдавано, когато един от отборите спечели предсрочно. Отменянето на спортно събитие може да бъде повлияно и от външни обстоятелства (лоши метерологични условия, природни бедствия, терористични атаки, дни на траур и др.). Във футбола мачовете често биват отменят поради лошо състояние на терена или лошо време.

Нека разгледаме най-често срещаните сценарии, когато спортно събитие / мач, на който сте заложили, бива отменен.

Играта е отложена

Пълна отмяна на мача

Ако събитието бъде изцяло отменено, всички залози се изчисляват с коефициент 1.00. Няма значение причината, поради която се е случило: някой се е оттеглил от състезанието, някой бива дисквалифициран, двубоят е загубил смисъла си и т.н. Ако клиентите на букмейкърите са поставили техните залози предварително, те ще си върнат парите.

Ако отмененото събитие е част от експресно събитие или система, фишът остава валиден: всички останали прогнози се играят, а едно отменено събитие не се взема предвид. Отново се изчислява се с коефициент 1.00. В този случай обаче възможната ви печалба ще бъде малко по-малка от предвидената.

Мачът бива прекъснат

Всяка игра може да бъде спряна във всеки един момент. Но какво ще се случи, ако мачът бъде прекратен? Задайте този въпрос на екипа за поддръжка или прочетете разпоредбите, определени от вашия букмейкър. Те могат да се различават значително в различните букмейкъри, така че няма как да ви дадем едностранен отговор.

Ако разглеждате ситуацията като цяло, без позоваване на конкретен букмейкър, всичко зависи от периода, за който събитието е прекъснато. Ако има пауза само за няколко минути, няма за какво да се притеснявате. Ако продължаването на двубоя се отложи запо-дълъг период, има вероятност вашият залог да ви бъде изплатен с коефициент 1.00 – да се счете като невалиден и букмейкърът да ви върне парите.

Мачът е отложен

Какво ще се случи със залога ви, ако мачът бъде отложен, но събитието все още не е започнало? Всичко зависи от два ключови фактора: времето и мястото. Ако началото на играта се забави с повече от 48 часа, клиентите на букмейкърската платформа би следвало да получат парите си обратно. В случай на акумулаторни залози (ACCA фиш) – събитието се изключва от талона, като бива изплатено с коефициент 1.00. Моля, имайте предвид, че в някои платформи крайният срок може да бъде намален до 24 часа.

Как отменените събития влияят на безплатните залози?

Когато направите залог с безплатен залог и ако залогът е бил анулиран от самата платформа, букмейкърът може или не може да възстанови вашия безплатен залог. Ако в правилата и условията на даден сайт за залагания е посочено, че безплатните залози, които са били анулирани, няма да бъдат върнати на клиентите, единствената възможност, която имате, е да се свържете с поддръжката на клиенти, за да видите дали отговаряте на условията за компенсация. Отново, пълните условия са индивидуални за всеки букмейкър сам по себе си.

Регулации в Betano

Betano e един от новите букмейкъри в България. В следващите редове ще разгледаме какви условия за отмяна на спортни събития предлага платформата. Oтложени или отменени спортни събития, които не се играят и не завършват в рамките на деня на официалния си начален час, ще бъде считани за невалидни, а заложените суми, които се отнасят за селекции на определените събития, ще бъдат възстановени. В случай че събитие бъде прекъснато след като му е дадено начало и не продължи или не завърши с официален резултат – в рамките на деня на официалния си начален час, всички залози ще бъдат отменени, а заложените суми ще бъдат възстановени. Имайте предвид обаче, че тези правила и регулации не важат за тенис. Тенис срещите/събитията ще бъдат считани за анулирани единствено, когато не бъдат продължени или завършени до края на турнира.

Ако отбор е отстранен от първенството преди началото на сезона, всички залози на този пазар ще бъдат анулирани. Ако отбор е отстранен или изключен по време на сезона поради външни фактори (например заради задължения), всички залози, засягащи този отбор, ще бъдат отменени и уредени като анулирани. Т.е., сумата на вашите поставени залози ще ви бъде изплатена, дори и да участват в акумулаторни залози.

Ако отбор е отстранен от лигата преди началото на сезона, всички залози на този пазар ще бъдат анулирани и нов списък за залагане за изпадащи ще бъде открит.

Всички правила на Бетано може да прочетете тук.

Bet365 правила и регулации за отменени спортни събития

Bet365 е един от най-известните букмейкъри в България. Като такъв, той трябва да поддържа своето ниво, затова няма да останете разочаровани от условията, които ще ви предложи платформата. Най-важните са следните:

 • Поставен залог на неизигран или отложен мач се счита за невалиден, освен ако не бъде изигран в рамките на 5 дни от първоначално насроченото време за провеждане на срещата. В този случай залозите важат, освен ако не бъдат отменени по взаимно съгласие на букмейкъра и залагащия.
 • Ако мач е пренасрочен от Уикенда за Понеделник вечер поради ТВ предаване всички залози важат.
 • Ако някой мач се изиграе преди обявените ден или час, всички залози ще важат, ако са направени не по-късно от промененото начало на мача.
 • Залозите се връщат за всеки прекратен преди 90-те минути мач, с изключение на тези, за които изходът на залозите вече е бил определен към момента на прекратяването. За да важат залозите, изходът от пазара трябва да е напълно определен. Например, залозите за първи голмайстор важат, при положение че първия гол вече е бил отбелязан.
 • Ако мач бъде прекъснат, но след това се изиграе напълно (от момента на прекъсването) до 48 часа след обявеното първоначално време, всички залози за този мач ще бъдат валидни.
 • Ако мач бъде прекъснат и не завърши до 48 часа след обявеното първоначално време, той ще се счита за прекратен и залозите за него ще бъдат отменени, с изключение на залозите, за които вече е определено уреждането преди прекъсването на мача.
 • Ако мач бъде прекъснат поради някаква причина и се изиграе повторно напълно (започвайки от 00:00 на часовника за мача), той ще се счита за прекратен и залозите за първоначалния мач ще бъдат отменени, с изключение на залозите, за които вече е определено уреждането преди прекъсването на мача.

Всички правила на Bet365 може да прочетете тук.

Условия в WINBET

УИНБЕТ също е доста добре познато име в българската хазартна сфера. Няма как да не знаете за тях, ако сте фен на българския спорт. Компанията е официален спонсор на редица спортни клубове, сред които ЦСКА, Ботев, Царско Село, Литекс и др. Нека разгледаме какви условия налага този хазартен оператор при отменени спортни събития.

 • Когато среща, която е дефинирана като организиран спортен мач или между два отбора, както и между два участника, започне преди обявеното време, всички залози направени преди старта на събитието ще се считат за валидни.
 • Ако среща, която не е започнала на упоменатата дата, не е завършена в период от 48 часа или е прекъснат, тогава всички залози ще бъдат отменени, освен тези, които са направени на пазари, които вече са били безусловно определени. Причините за това могат да включват: дисквалификация, прекъсване, оттегляне, промени в стартовата решетка и т.н.
 • В случай, че даден мач е започнат, но бъде прекъснат на по-късен етап и не е завърши в период от 48 часа или както е написано в специфичните спортни правила, тогава всички залози ще бъдат отменени, освен тези, които са направени на пазари, които вече са били безусловно определени.
 • Ако среща не е завършена според първоначалното планирано време, описано в специфичните спортни правила, но е потвърден резултат или резултатът е потвърден от официалния орган представляващ съответната среща, Организаторът си запазва правото да зачете срещата като валидна, както и поставените залози на нея.

Всички правила на WINBET може да прочетете тук.

Финални думи и препоръки за залагащите

Както можете да видите, букмейкърите може да изтълкуват една и съща ситуация по различен начин. В един от букмейкърите ще получите залога си обратно, а в другия той все още ще се счита за валиден. Затова преди да направите залог в някоя хазартна платформа, препоръчваме да прочетете внимателно нейните правила. Така ще разберете, кой букмейкър подхожда най-много на вашите нужди и ще сте сигурни, че няма да съжалявате ако мачът, на който сте заложили, бъде отменен!