Евровизия 2022: Коефициенти и прогнози за победител

66-ото издание на музикалната надпревара Евровизия ще се проведе в Италия. Паласпорт Олимпико в Торино ще служи като място, където изпълнители от 40 различни европейски страни ще се състезават за награда за най-добра песен. Евровизия 2022 започва на 10 май, а големият финал ще се проведе четири дни по-късно, на 14 май. Въпреки че все още сме на седмици от началото на конкурса, някои онлайн букмейкъри вече публикуваха своите коефициенти за Евровизия 2022. Разбира се, сред тях са и редица български хазартни оператори, чрез които ще можете да поставите вашите Евровизия залози за победител.

Чудите се кои са страните фаворити за спечелване на най-престижното музикално състезание в Европа? В следващите редове ще ви представим участниците, както и къде можете да поставвите вашите залози, както и на какви коефициенти!

Коефициенти за краен победител на Евровизия 2022

Букмейкър/Победител bet365logo winbet
Начален бонус спорт: до 100 лева до 200 лева до 300 лева
Украйна 1.80 1.77 1.55
Италия 4.50 4.50 5.75
Швеция 7.50  7.25 7.50
Великобритания 12.00 12.00 13.00
Полша 29.00 26.00 30.00

*Всички коефициенти са актуализирани на 28.04.2022 година.

Букмейкърите определят Украйна като фаворит за победа на Евровизия 2022, като й дават най-ниски коефициенти. Средно коефициентите за Украйна са между 1.75 и 2.20. Към момента на писане на статията, най-добри коефициентит предлагат bet365 и Betano.

Домакинът Италия е фаворит номер 2, една година след като спечели конкурса с песента на Maneskin „Zitti E Buoni“. Макар в повечето хазартни платформи домакините да са с коефициент от 4.00, WINBET предлага коефициент 5.50 за Италия! Швеция е малко по-назад с коефициент 5.50, следвана от Обединеното кралство, Полша и Гърция. За наше огромно съжаление, България се нарежда сред последните места като коефициентите за победа на Intelligent Music Project с песента си „Intention“ са от 201.00 до 300!

Ако искате да разберете повече за формата, прочетете нататък за пълна разбивка, включително нашата ранна прогноза за Евровизия 2022 г.

Защо Украйна е фаворит на Евровизия 2022?

 • Изпълнител: Kalush Orchestra
 • Песен: „Stefania“
 • Език: украински
 • Общо гледания в YouTube: 5.5 милиона
 • Коефициент на Евровизия: 2.20

Kalush Orchestra с песента „Stefania“ е фаворитът за победа на Евровизия 2022. Изпята изцяло на украински език, песента съчетава хип-хоп елементи с народна музика. Според Иван Клименко и Олех Псюк, които са написали текста, „Стефания“ е ода, посветена на майката. Когато бяха публикувани ранните коефициенти за Евровизия, Украйна също беше фаворит №1, но с различна песен. Първоначално Алина Паш трябваше да представи страната с патриотичната песен „Shadows of Forgotten Ancestors“.

Въпреки това, поради процедурни проблеми, тя трябваше да се оттегли от конкурса, оставяйки Kalush Orchestra като заместник.

Претенденти за приза

Историята ни учи, че не винаги фаворитите в Евровизия печелят. Например миналогодишните коефициенти за залагане на Евровизия предполагаха, че Малта ще спечели. Топ букмейкърските платформи сгрешиха – фаворит №1 не спечели.

Вместо това наградата за най-добра песен отиде в Италия, която беше четвъртият фаворит с коефициент на Евровизия 7.00. Може ли нещо подобно да се повтори и тази година?

Италия

 • Изпълнители: Mahmood и Blanco
 • Песен: „Brividi“
 • Език: италиански
 • Преглеждания в YouTube: 50 милиона
 • Koeфициент: 4.00 – 5.00

През 2021 г. Италия спечели конкурса с песента „Zitti E Buoni“ в изпълнение на Maneskin. В резултат на това страната получи правата за домакинство на Евровизия 2022, което обяснява защо събитието се провежда в Милано.

Тази година Италия участва в състезанието с песен, озаглавена „Brividi“, която Mahmood и Blanco изпълняват. Песента се класира за Евровизия през февруари, след като спечели музикалния фестивал в Санремо през 2022 г.

Оттогава видеоклипът й в YouTube събра над 50 милиона гледания, което прави „Brividi“ най-слушаната от всички песни на тазгодишната Евровизия. Ако има страна, която може да се опълчи на Украйна, това определено е Италия!

Швеция

 • Изпълнител: Cornelia Jakobs
 • Песен: „Hold me Closer“
 • Език: английски
 • Преглеждания в YouTube: 1.5 милиона
 • Коефициент: 5.50

Швеция е третият фаворит за победа на Евровизия 2022 с песента „Hold me Closer“ на Cornelia Jakobs. За разлика от предишните две песни, които анализирахме, тази се пее на английски, което може да е едно от основните предимства.

Що се отнася до коефициентите на Евровизия за Швеция, в момента те са настроени на 5.50. Това може да изглежда твърде малко, особено като се има предвид, че песента не е твърде популярна в YouTube, с по-малко от милион гледания през първите две седмици след качването и 1.5 милиона към днешна дата.

Ранна прогноза за това кой ще спечели Евровизия 2022

Последните коефициенти за Евровизия показват, че сайтовете за онлайн залагания определят Украйна като явен фаворит. Познавайки системата за оценяване на състезанието, можем смело да кажем, че има доста голям шанс „Stefania“ да спечели приза.

Работата е там, че всяка европейска държава може да гласува въз основа на журито и телегласуването. Журито може и да не избере “Stefani” за най-добра песен, но вероятно ще видим Kalush Orchestra да получи много точки от публиката.

Историята на Евровизия ни учи, че страните от бившия Съветски съюз са склонни да гласуват една за друга. Освен това украинската диаспора в Западна Европа вероятно ще подкрепи Kalush Orchestra.

А ако Украйна се провали, кой тогава ще спечели Евровизия? Италия е нашият подгласник, а коефициентите от онлайн букмейкърите оправдават този наш избор. Песента е обичана от критиците, което предполага, че можем да очакваме „Brividi“ да получи много точки от журито.

Това беше нашето Евровизия 2022 ревю. Надяваме се, че сте запознали с коефициентите, предлагани от българските букмейкъри. Ако искате да си пробвате късмета, залагайки на най-престижното музикално състезание в Европа, то може да го направите, чрез някой от букмейкърите, които ще намерите в нашата платформа. В случай, че не сте запознати с тях, в секцията ни „Букмейкъри“ ше открието подробен преглед за всеки един от тях, включващ техните начални бонуси, както и плюсове и минуси на компанията!

Related Posts