Залагане на баскетбол в Българските букмейкъри

Малко спортове имат глобалната привлекателност, която притежава баскетболът. Тъй като науката и напредналите статистики са важна част от уравнението, сега е може би най-доброто време да започнете да играете в сайтовете за баскетболни залагания. Всичко, което е необходимо, е малко практика и добра информираност. След това е само вашето собствено критично мислене. Но баскетболът като цяло е лесен за навлизане, особено с многото пазарни ниши, които предлага.

За да бъдем честни, събирането на всичката важна информация за залози на баскетбол в едно ръководство беше трудна задача. Въпреки това, ние от onlinebukmeikari.bg смятаме, че се справихме доста добре. Разгледайте секциите по-долу и ще намерите всичко, което искате да знаете за залаганията в НБА и как да намерите най-добрия спортен букмейкър за баскетболни залози. ВВ статията ще видите не само нашите букмейкърски класации, но също така и някои ексклузивни съвети, които да ви дадат необходимото допълнително предимство. Късмет и приятно четене!

БУКМЕЙКЪРБОНУС
1100% бонус до 300 лева

Важат специални условия. +18. Betano рецензия.

ОТВОРЕТЕ АКАУНТ
2100% бонус до 100 лева

Важат специални условия. +18.Bet365 рецензия.

ОТВОРЕТЕ АКАУНТ
3200% бонус до 200 лева

Важат специални условия. +18. Winbet рецензия.

ОТВОРЕТЕ АКАУНТ
4100% бонус до 200 лева

Важат специални условия. +18. Betway рецензия.

ОТВОРЕТЕ АКАУНТ

Кои български букмейкъри предлагат залози на Баскетбол?

Баскетболълт е изключително популярен спорт. Той се следи с интерес из цяла Европа, както и в Северна и Южна Америка. Благодарение на тази своя слава, спортът е и сред челните класации на всички хазартни платформи, опериращи в България. Конкретните пазари, на които може да поставите залог, най-вероятно ще се разичават измежду букмейкърите. Хубавата новина обаче е, че във всеки един от тях ще отркиете най-големите първенства и асоциации. В следващите редове ще ви представим кратък списък с български букмейкъри, при които ще можите да поставите вашите залози на баскетбол и то на конкуренти коефициенти:

Bet365

Бет365 е световноизвестно име в света на спортните залози. Компанията е сред лидерите на пазара, особено що се отнася до залози на баскетбол. В платформата на Bet365 ще откриете множество пaзари за популярните лиги като НБ, НКААБ, Евро Лига и други. Ако все още нямате регистрация, платформата предлага начален бонус в размер на 100% от първия ви депозит до 100 лева. Но това дори не е всичко. Букмейкърът има специални промоционални оферти, насочени към баскетболния пазар. Подобна оферта е промоцията Ранно изплащане за Баскетбол, която ще ви изплати залога като печеливш, ако отборът, на който сте заложили поведе с 18 точки! Повече за платформата може да научите в нашето Bet365 ревю.

WINBET

Ако изберете Уинбет за букмейкър, със сигурност няма да съжалявате. Компанията е известнa из цяла България и не само! Хазартният оператор има съвършен маркетинг. Освен всичко, WINBET e и генерален спонсор на най-добрите спортни клубове в България. Що се отнася до баскетбол, в платформата ще намерите едни от най-добрите пазари и коефициенти, свързани с най-големите баскетболни асоциации. Разбира се, няма как да не споменем и Началния ALL INCLUSIVE Бонус на Уинбет до 200 лева, за който ще може да разберете повече в нашия актуализиран WINBET преглед. Уинбет предлага и специални оферти за баскетболни залози, една от които е така нареченията NBA Бонус, целящ да ви осигури безплатен залог!

Betano

Betano e сравнително нова хазартна платформа в България, въпреки че оперира на територията на Европа от бая време. Компанията бе лицензирана от НАП през януари и едва за 3 месеца успя да се наложи като стандарт. В сайта на Бетано ще можете да поставите залог на всички известни състезания по баскетбол. Още по-добрата новина е, че можете да го направите, използвайки тяхната апетитна оферта за начален бонус в размер на 100% от депозита до 300 лева и до 30 лева безплатен залог! Повече за тази оферта може да разберете тук. Но специалните предложение не се изчерпват до тук! Бетано предлага и специфичен баскетболен бонус, наречен 20 точки аванс. Тази промоция автоматично ще ви изплати залога като печеливш, ако отборът, на който сте заложили поведе с 20 точки!

Betway

Betway e световно известна компания за спортни залози, която преди броени седмици получи официален лиценз за провеждане на хазартна дейност на територията на България. Тя също, подобно на Бетано, за отрицателно време успя да се утвърди на българския пазар като доверено място за спортен хазарт. Разбира се,  в Betway също ще можете да правите както единични, така и акумулативни залози на Баскетбол и то на едни от най-добриете коефициенти на пазара. Спортният хазартен оператор предлага начален бонус Спорт в размер на 100% до 200 лева. За да научите повече, може да прочетете нашия цялостен Betway преглед.

Как се е зародил спортът Баскетбол: Кратка история

Историята на баскетбола започва с изобретяването му през 1891 г. в Спрингфийлд, Масачузетс от канадския учител по физическо възпитание Джеймс Нейсмит. Той е жерлаел да създаде по-малко податлив на наранявания спорт от футбола. По това време Нейсмит е бил 31-годишен аспирант, когато създаде спорта на закрито, за да държи спортистите на топло през зимата. Играта се утвърждава доста бързо и става изключително популярна с напредването на 20-ти век, първо в Америка, а след това и в други части на света. След като баскетболът се е наложил в американските колежи, идва ред и на професионалната игра. Американската национална баскетболна асоциация (NBA), създадена през 1946 г., се разраства до многомилиардно предприятие до края на века, превръщайки баскетбола в неразделна част от американската култура.

По молба на шефа си, Нейсмит е бил натоварен със задачата да създаде спортна игра на закрито, за да помогне на спортистите да поддържат форма в студено време. Играта се е състояла от кошници с праскови и топка в стил футболен стил. Той публикува 13 правила за новата игра. След това разделя своя клас от осемнадесет дупи на два отбора от по девет играчи и се заема да ги научи на основите на новата си игра. Целта на играта е била да се хвърли топката в кошниците с плодове, заковани на долния парапет на балкона на фитнес залата. Всеки път, когато е билал отбелязана точка, играта се е спирала, за да може портиерът да извади стълба и да измъкне топката. След известно време дъното на кошничките с плодове е било отстранено. Първият публичен баскетболен мач се играе в Спрингфийлд, Масачузетс, на 11 март 1892 г.

Илюстрация на баскетболен мач от 1892 година
Илюстрация на баскетболен мач от 1892 година

Оригинални правила на Нейсмит

В началото е имало само тринадесет правила за новата игра, наречена „баскетбол“:

 1. Топката може да бъде хвърлена във всяка посока с едната или двете ръце.
 2. Топката може да бъде удряна във всяка посока с едната или двете ръце.
 3. Играчът не може да бяга с топката, играчът трябва да я хвърли от мястото, на което я хваща, като се допуска човек, който хваща топката при бягане с добра скорост.
 4. Топката трябва да се държи в или между ръцете, ръцете или тялото не трябва да се използват за задържане.
 5. Не се разрешава нанасяне на рамо, задържане, бутане, препъване или нанасяне на удари по какъвто и да е начин на лицето на противник. Първото нарушение на това правило от което и да е лице се счита за фал, второто го дисквалифицира до падане на следващия гол или ако е имало очевиден умисъл да се нарани лицето, за цялата игра, като не се слага заместник.
 6. Фал е удряне на топката с юмрук, нарушение на правила 3 ​​и 4, както е описано в правило 5.
 7. Ако някоя от страните направи три последователни фала, това се счита за гол за противника.
 8. Гол се прави, когато топката е хвърлена или ударена от земя в коша и остане там. Ако топката лежи на ръба и противникът премести коша, това се счита за гол.
 9. Когато топката излезе извън границите, тя се хвърля в полето и се играе от лицето, което първо я докосне. В случай на спор, съдията я хвърля направо в полето. „Хвърлянето“ е позволено за пет секунди. Ако топката бъде задържана по-дълго, тя отива при противниковия отбор.
 10. Ако някоя страна упорства да отлага играта, съдията отсъжда фал.
 11. Съдията е съдия на играчите и отбелязва фаловете и уведомява рефера, когато са направени три последователни фалове.
 12. Реферът е съдия на топката и решава кога топката е в игра, в границите и на коя страна принадлежи, както и отчита времето. Той решава кога е отбелязан гол и води отчет за головете с всички други задължения, които обикновено се изпълняват от съдията.
 13. Времето е по петнадесет минути, с петминутни почивки между тях.
 14. Страната, отбелязала най-много голове за това време, се обявява за победител. В случай на равенство, играта може, по споразумение на капитаните, да продължи, докато бъде отбелязан нов гол.

НБА

Баскетболната асоциация на Америка (BAA) е основана на 6 юни 1946 г. в Ню Йорк. Лигата приема името Национална баскетболна асоциация (NBA) през 1949 г. след сливане с конкурентната Национална баскетболна лига (NBL). От началото на 21-ви век НБА е най-значимата професионална баскетболна лига в света по отношение на популярност, заплати, талант и ниво на конкуренция. Много промени в правилата са настъпили от началото на професионалния баскетбол, които промениха играта до това, което сега признаваме днес. Тези промени в правилата не се случиха наведнъж, а по-скоро се развиха, за да отговарят на променящия се стил на игра.

Важни правила в баскетбола

Играта по баскетбол се състои от два отбора от по петима играчи в отбор. Самото поле е с дължина 28 м и ширина 15 м. В двата му края са намират двата коша, които са на височина от 3.15 метра. Полето е разграфено с линии, най-често в бял цвят. Баскетболът е спорт, който включва голямо разнообразие от правила и разпоредби. Много от тези правила могат да варират от лига до лига, но основните правила обикновено си остават същите. Преди да обсъдим някои от по-сложните правила на играта, важно е първо да разберем основите. Те включват нарушения, които могат да доведат до фалове, обороти или свободни хвърляния за противниковия отбор. Ето някои от най-основните правила, които трябва да знаете в баскетбола.

Как да спечелиш

Целта на баскетбола е доста проста. За да спечели, отборът трябва да отбележи повече точки от своя опонент в рамките на установения срок. Това се постига чрез вкарване на топката през коша, който противниковият отбор защитава. Отборът, който спечели най-много точки до края на играта, се обявява за победител.

Tочки

В баскетболните игри точките обикновено се отбелязват на стойност от 1, 2 или 3. Свободно хвърляне струва една точка, всеки кош вътре в линията за три точки струва две точки, а всеки удар зад линията за три точки струва три. Всеки играч на корта може да отбележи всеки от тези видове удари.

Баскетболни движения

Играчите могат да движат топката само чрез подаване или дриблиране. За да може да се движи, докато владее топката, играчът трябва да дриблира топката, като я отскача между пода и ръцете си. Ако играч ходи или бяга с топката без да дриблира, това се счита за нарушение при пътуване. Пътуването води до оборот. Обикновено на играча е позволено да направи максимум две крачки между дрибъла, като всяка крачка след тези две се води като нарушение.

Баскетболен двоен дрибъл

Всеки път, когато играч придобие владение на топката, той може да започне да дриблира топката само веднъж, след като я получи. Това означава, че след като играч спре да дриблира и събере топката, той може да не започне да дриблира отново, докато не подаде или стреля. Ако играч спре да дриблира и започне отново, той ще бъде обвинен в нарушение на двоен дрибъл и ще отстъпи топката на другия отбор.

Баскетбол – фалове и нарушения

В защита играчите трябва да попречат на офанзивния играч да отбележи гол без ненужен физически контакт. Ако някой играч от двете страни на топката използва физически контакт, за да спре противников играч, той ще бъде наказан с фал. Често срещаните видове фалове включват фалове при стрелба, фалове при блокиране, фалове за достигане или фалове за зареждане. Фаловете спират часовника и могат да доведат до свободни хвърляния, обороти или изваждане на топката извън границите.

Нарушения

Подобно на фаловете, нарушенията възникват, когато играчите извършват нарушения на правилата, които не включват контакт с други играчи. Някои от най-често срещаните видове нарушения включват нарушения на задния терен, пътуване, вратарство и двоен дрибъл. Тези нарушения не водят до свободни хвърляния, както често правят фаловете, но ще доведат до промяна в притежанието или отбелязаните точки. Извършването на много нарушения може сериозно да навреди на шансовете на отбора за победа.

Налични пазари за залог на баскетбол

Има много видове пазари, от които да избирате в баскетболните залагания. По-известните са следните:

1Х2 – 1Х2 или директен залог е директен пазар, където можете да залагате на отбор при всеки даден коефициент. Това е основната форма на залагане за залагащи, които не искат да разчитат силно на игрови точки.

Двупосочен – Това се счита за най-простият пазар на баскетболни залагания, където трябва само да изберете победителя от мача.

Общо (Над / Под) – Ако ви е трудно да вземете страна, можете да отидете на пазара Общо или Над / Под. Този пазар се определя от общия брой резултати в играта на отборите. Ще трябва да предположите дали комбинираните точки ще надхвърлят или не зададения номер, публикуван от букмейкърите. Този залог е подобен на Азиатския хендикап, където ще можете да получите повече стойностни залози.

Хендикап заллог – Това е друг много популярен вид залог, при който неравномерните мачове между отборите се изравняват чрез налагане на хендикап на по-силния отбор и даване на предимство на по-слабия. Пазаърт е разработен, за да примами залагащите да подкрепят аутсайдерите. На фаворитите се дават отрицателни числа. Те трябва да вкарат точки над определеното число, за да покрият спреда и да го направят победа.

Най-известни баскетболни състезания

Най-известните баскетболни шампионати са разделени в няколко различни категории, както следва:

Топ турнири: Световно първенство по баскетбол, Олимпийски игри

Американски турнири: НБА, Аржентинска лига LNB

Европейски турнири: Евролига, Италианска лига, Испанска ACB лига

Турнири за национални отбори: Европейско първенство, Южноамерикански шампионат, Азиатски шампионат, Африкански шампионат