Онлайн букмейкъри » Училище за Залози » Равенство няма залог

Равенство няма залог: Какво представлява пазарът?

Равенство няма залог, или както може да го срещнете в някои букмейкъри на английски Draw No Bet, е популярен пазар за спортни залагания, който се оказа изключително популярен и печеливш. Хиляди играчи използват тази опция и я добавят към своите фишове, а ние ще ви обясним защо в тази статия.

По същество Равенство няма залог представлява една от азиатските хендикап линииAH0 или азиатската хендикап линия 0. Вероятно вече знаете, че AH0 е един от най-простите и най-печеливши пазари, особено за нови играчи, които тепърва навлизат в света на спортните залози. За да се избегне объркване, AH0 и DNB(Draw no Bet или Равенство няма залог) са синоними. Те са алтернативни имена за едно и също нещо. Освен това този пазар за залагания е най-често срещан в Европа, но може да го намерите и в много от световните онлайн букмейкъри. В България се предлага от букмейкъри като Betano, Bet365, и Winbet.

Draw No Bet е пазар за залагания, който премахва резултата от равенство на тристранни пазари, позволявайки на залагащите да залагат на победа като домакин или гост. Тази статия обяснява какво представлява пазарът Равенство без залог, дава примерни залози и обяснява как да изчислите вашите собствени коефициенти за равенство без залог от пазари 1X2.

Пазарът става все по-популярен сред опитните залагащи и склонните към риск търговци като двупосочен пазар с нисък марж. Много залагащи подценяват вероятността от равенство, но гледайки назад към девет сезона във Висшата лига (2012/13-2016/17), средно 27% от всички мачове завършват наравно.

Пазарът равенство няма залог е начин за залагащите да намалят вероятността от губещ залог и може да се използва за:

  • Подкрепите отбор аутсайдер, със сигурността на равенството
  • Защитете своя залог, ако смятате, че има доста голям шанс за равенство
  • Подкопаете отбор фаворит по време на игра, когато започне да губи

Равенство няма залог значение

Draw No Bet премахва опцията за равенство при залог и позволява на залагащите да залагат само за Краен победител за отбора домакин или гост. Ако сте предвидили правилно крайния победител, вашият залог ще спечели. В случай, че събитието завърши наравно, залогът ви ще бъде върнат, което означава, че нито печелите, нито губите. Вашият залог ще загуби само ако отборът, който подкрепяте, бъде победен.

За сравнение, ако заложите на тристранния пазар 1 х 2, а не на пазара Равенство няма залог и мачът завърши наравно, вашият залог ще загуби. Като последица от премахването на опцията за равенство, коефициентите на пазара Draw No Bet ще бъдат по-ниски от тези на тристранния пазар.

Обяснение на пазара РНЗ

Пазарите за равенство без залози се предлагат от букмейкъри и борси за залагания. Въпреки това, ако няма налични пазари, можете също да създадете свои собствени коефициенти за равенство без залог, като използвате коефициентите 1X2.

Как да залагате на пазар за равенство без залог

Залагането на пазара за равенство няма залог е много лесен процес. Да приемем, че искате да заложите на Арда Кърджали срещу Локомотив Пловдив в предстоящия им мач от Първа лига. От общо 6 изиграни мача помежду си, Локомотив Пловдив има отбелязани 2 победи, а другите 4 мача завършват с равенство. Именно тук влиза ключово пазарът равенство без залог. С толкова много равенства е просто неразумно да не се възползвате от този пазар.

Пазарът 1X2 предоставя на Локо Пловдив коефициент да спечели мача в размер на 2.35. Както споменахме вече, коефициентите за равенство без залог са по-ниски и са показани по-долу:

Победа за Арда Кърджали: 2.15
Победа за Локомотив Пловдив: 1.65
Ако сте направили залог от 100 лева на Локомотив Пловдив на пазара за равенство без залог при коефициент 1.65, вашата печалба може да бъде следната:

Краен Резултат Евентуална печалба
Локомотив Пловдив печелят + 65 лева (вашият залог печели)
Мачът завършва с Равенство + 0 лева (вашият залог се връща)
Арда Кърджали печелят – 100 лева (вашият залог губи)

Пример за пазара Равенство няма залог

Как да създадете свои собствени Draw No Bet коефициенти на пазара 1X2

Можете да изчислите истинските коефициенти за равенство няма залог, като комбинирате коефициентите, публикувани на пазара 1X2. Това работи, като разпределя залога си върху победа на домакините и равенство или победа на гости и равенство, така че ако играта завърши наравно, залогът ви да бъде върнат.

Можете да изчислите вашите собствени коефициенти за теглене без залог от пазара 1X2, като следвате две лесни стъпки:

  • Преобразуване на коефициенти 1X2 в коефициенти за равенство без залог
  • Изчисляване на вашите собствени залози за теглене без залог

Нека използваме предстоящия мач, показан по-горе между Арда Кърфжали и Локомотив Пловдив като пример. Да речем, че искате да заложите 100 лева на Локомотив Пловдив. Коефициентите 1X2 са показани по-долу:

Победа за Арда Кърджали: 3.10
Равенство: 3.35
Победа за Локо Пловдив: 2.35

Преобразуване на коефициенти 1X2 в коефициенти за равенство без залог

Първо трябва да конвертирате коефициентите 1X2 в коефициенти за равенство без залог. Формулите по-долу ви показват как да преобразувате коефициентите както за отбора Гост, така и за отбора Домакин.

Коефициенти за отбора Домакин при пазар Равенство без залог = (1- (1/1X2 коефициенти за Равенство)) * 1X2 коефициенти за победа на Домакин

Коефициенти за отбора Гост при пазар Равенство без залог = (1- (1/1X2 коефициенти за Равенство)) * 1X2 коефициенти за победа на Гост

Като пример ще изчислим коефициентите за равенство без залог на отбора домакин на Локомотив Пловдив:

Коефициенти за пазара равенство няма залог за Локо Пловдив = (1 – (1 / 3.35)) * 2.35 = 1.65

Съвети за залагане на Краен победител / Равенство няма залог

Въпреки че много стратегии са успели да донесат добри печалби на много залагащи, най-вероятно ще ви е ясно, че няма перфектна стратегия за залагане. Всеки играч ще хареса нещо различно според неговите желания и предпочитания. Въпреки това, пазарът Равенство няма залог се оказва един от най-добрите и печеливши пазари и никой играч не трябва да го пренебрегва. Няма да имате нужда от специални стратегии и съвети, когато залагате на този пазар, но все пак ще споделим с вас нещо, което ни хвана окото и се оказва доходоносно.

Това е печеливша стратегия, когато пазарът на Равенство няма залог се използва за залагания на живо. Когато има явен фаворит в предстоящия мач и аутсайдерът вкара първия гол, може да бъде много изгодно да се възползвате от ситуация, при която коефициентът неизбежно ще се увеличи, ако залагате на живо. Ясно е, че рискът се увеличава в тази ситуация, затова ви съветваме да не залагате с повече пари, отколкото сте готови да загубите. Бъдете търпеливи, внимателно изберете мачовете и отборите, на които ще залагате, и използвайте опцията РНГ правилно в залаганията на живо.

Азиатски хендикап като алтернатива на пазара Равенство няма залог

Като допълнение можете да използвате пазара за залози на ниво азиатски хендикап, който показва хендикапа като 0. Ако играта завърши наравно, залогът ви ще бъде върнат – ефективно постигайки същия резултат като Равенство няма залог.

Въпреки това, Равенство няма залог предлага на залагащите възможността да изчисляват собствените си коефициенти за пазара, като използват два различни букмейкъра или борси за спортни залози. Това може да добави повече стойност към залога и нещо, което нивото на азиатския хендикап не предлага все още.

Кои букмейкъри в България предлагат Равенство няма залог?

След подробен анализ на пазара в България, разбрахме кои букмейкъри предлагат опцията Равенство няма залог. Букмейкърите, предлагащи залози на този пазар са Betano, Bet365, и Winbet. Имайте предвид, че пазарът може да носи различно име сред различните букмейкъри. За момента и в трите букмейкъра пазарът се нарича Равенство няма залог.

Всеки от изброените онлайн букмейкъри предлага опцията за редица мачове с доста изгодни коефициенти, които не се различават твърде много помежду си. Често ще намерите залози на DNB на живо, така че побързайте да се възползвате от тази опция и да припечелите от този пазар.

Заключение

Както можете да видите, Равенство няма залог е добър начин да се предпазите от неочаквано равенство в дадено спортно събитие. Помислете само за секунда, колко мача завършват наравно и то неочаквано? В крайна сметка дори лидерите фаворити често не могат да спечелят мач срещу ясно откроен аутсайдер. В този случай Равенство без залог ще ви помогне много, защото е по-добре да се презастраховате и да получите малко по-малко печалба, отколкото да загубите изцяло залога си.