Залагане на волейбол в Българските букмейкъри

В спортните залагания като цяло броят на направените залози прави пазарната промяна. Например, ако голям брой играчи смятат, че отбор А ще надделее над отбор Б, коефициентите за тях ще бъдат много по-ниски. Ето защо, едва ли ще намерите необичайно високи коефициенти за популярни спортове, тъй като всички взимат пънтове. Сайтовете за залагания на волейбол обаче са различна история. Тъй като спортът е доста подценен, липсата на трафик за залагания може да доведе до грешки от страна на коефициентите.

И вече знаете колко много обичаме да грабваме тези високи коефициенти от рано! Именно поради тази причина вярваме, че трябва да дадете шанс на волейбола. Не само можете да спечелите от него, но спортът включва някои от най-умопомрачителните прояви на човешкия атлетизъм. В днешното ръководство ще получите ексклузивни съвети как да увелличите шансовете си неминуемо и да започнете да печелите много по-често. Звучи добре, а? Да започваме тогава!

БУКМЕЙКЪРБОНУС
1100% бонус до 300 лева

Важат специални условия. +18. Betano рецензия.

ОТВОРЕТЕ АКАУНТ
2100% бонус до 100 лева

Важат специални условия. +18.Bet365 рецензия.

ОТВОРЕТЕ АКАУНТ
3200% бонус до 200 лева

Важат специални условия. +18. Winbet рецензия.

ОТВОРЕТЕ АКАУНТ
4100% бонус до 200 лева

Важат специални условия. +18. Betway рецензия.

ОТВОРЕТЕ АКАУНТ

Кои български букмейкъри предлагат залози на Волейбол?

Волейболът е един от най-популярните спортове в България. Може би дори е вторият по популярност, нареждащ се единствено след футбола. Тази слава се дължи на задоволителното представяне на българския национален отбор ежегодно. Самият спорт е изключително популярен и в Европа. Това разбира се се отразява и в букмейкърските пазари. Едва ли в 2022 има сайт за залози, който да не предлага пазари за волейболни срещи.

Точните пазари може да се различават от един хазартен оператор до друг, но при всеки по-популярен сайт ще откриете всяко голямо волейболно първенство. В следващите редове ще ви представим кратък списък с български букмейкъри, при които ще можите да поставите вашите волейболни залози на конкуренти коефициенти:

Bet365

bet365logoBet365 се нарежда на челна позиция за пореден път в букмейкърските ни класации. Компанията е изключително популярна в спортната хазартна сфера. Тя е на пазара от повече от 20 години, утвърждаввайки се като истински ветеран. В Бет365 ще откриете над 20 различни пазара за залог, сред които Краен Победител, Общ брой сетове и т.н. Ако все още нямате регистрация, платформата предлага начален бонус в размер на 100% от първия ви депозит до 100 лева. Но това дори не е всичко. Букмейкърът има специални промоционални оферти, насочени към волейболния пазар. Повече за платформата може да научите в нашето Bet365 ревю.

WINBET

winbetWINBET е друго популярно име на българския пазар. Те са изестни както с блестящия си маркетинг, така и с подкрепата, която оказват на българския спорт. Уинбет е генерален спонсор на най-известните български спортни клубове, помагайки им от години да се развиват и да радват родната публика. Winbet предлага приблизително 40 различни пазара за залог за най-известните шампионати по волейбол от цял свят. Чрез платформата ще може да поставите своите залози както на българската лига, така и на небезивестните италиански отбори, френски и още много. Разбира се, няма как да не споменем и Началния ALL INCLUSIVE Бонус на Уинбет до 200 лева, за който ще може да разберете повече в нашия актуализиран WINBET преглед.

Betano

betano-logoBetano e едно от новите имена на хазартната сцена в България. Компанията получи своя лиценз през януари тази година. Те за изключително кратко време получиха огромно внимание, като успяха да привлекат множество български клиенти към себе си. Платформата предлага конкуретни коефициенти за залози на волейбол, както и апетитна оферта за нови клиенти. За момента Бетано е единственият хазартен оператор в България, който предлага комбиниран начален бонус. Ако се регистрирате в платформата, след първия си депозит ще получите началаен бонус в размер на 100% от депозита до 300 лева и до 30 лева безплатен залог! Повече за тази оферта може да разберете тук.

Betway

betwayBetway e световно известна компания за спортни залози, която преди броени седмици получи официален лиценз за провеждане на хазартна дейност на територията на България. Тя също, подобно на Бетано, за отрицателно време успя да се утвърди на българския пазар като доверено място за спортен хазарт. Разбира се,  в Betway също ще можете да правите както единични, така и акумулативни залози на Волейбол и то на едни от най-добриете коефициенти на пазара. Спортният хазартен оператор предлага начален бонус Спорт в размер на 100% до 200 лева. За да научите повече, може да прочетете нашия цялостен Betway преглед.

Как се е зародил спортът Волейбол: Кратка история

Първоначално известен като „минтонет“, волейболът е дело на американеца Уилям Г. Морган, който идва с идеята за новия спорт през 1895 г. Като студент в колежа Спрингфийлд в Масачузетс, той се сприятелява с Джеймс Нейсмит, който през 1891 г. сам е изобретил баскетбола. След като завършва, Морган става директор по физическо възпитание в Християнската асоциация на младите мъже (YMCA) в Холиок, Масачузетс и именно там той създава своя нов спорт, който е проектиран да представлява подобрена комбинация от баскетбол, бейзбол, тенис и хандбал.

Морган е  желал неговият спорт да предложи по-малко физически интензивна и взискателна алтернатива на баскетбола на Нейсмит, който да се хареса на много по-широк диапазон от възрасти и физически способности. Описвайки ранните си експерименти, той каза:

„В търсене на подходяща игра ми хрумна тенис, но това изискваше ракети, топки, мрежа и друго оборудване, така че беше елиминирано. Все пак цялостната идея за наличието на мрежа изглеждаше добра. Издигнахме я на височина от около 6 фута, 6 инча [1,98 метра] от земята, точно над главата на обикновен средно висок мъж. Имахме нужда от топка и сред тези, които опитахме, беше баскетболен мехур, но той се оказа твърде лек и твърде бавен. Затова опитахме със самата баскетболна топка, която пък беше твърде голяма и твърде тежка.”

Едва през 1900 г. е създадена специално проектирана топка – по-лека и по-малка, която отваря цяла нова гама от тактически и технически възможности за спорта. Офанзивният стил на сетовете и въртене е представен за първи път през 1916 г. във Филипините. През следващите години правилата на спорта биват допълнително усъвършенствани и стандартизирани. През 1917 г. системата за точкуване на мач е променена от 21 на 15 точки, докато през 1920 г. е въведено правилото, предвиждащо максимум три попадения на отбор.

Волейбол Кратка история

До началото на 30-те години на миналия век волейболът беше в по-голямата си част игра за свободно време и отдих. Същестуваха само няколко международни турнири и състезания. Различните части на света са използвали различни правила. Въпреки товав, национални първенства са се играли в много различни страни. Пример за това е Източна Европа, включително и България, където нивото на игра достига забележителен стандарт.

Спортът прави огромна крачка напред през 1947 г. със създаването на Международната федерация по волейбол (FIVB). Две години по-късно първото световно първенство по волейбол се провежда в Прага, Чехословакия. Волейболът прави своя олимпийски дебют в Токио през 1964, когато СССР печелли златото при мъжете, а страната домакин печели състезанието при жените.

Плажният волейбол води началото си от плажовете на Калифорния през 1930 г. През 1996 г. официално е включен в олимпийската програма. Той помага изключително много за издигане на глобалния обхват и популярност на спорта на едно ново ниво.

Волейболът стана свидетел на особено впечатляващ ръст през последните две десетилетия, подхранван от разширяването на международните състезания като Световното първенство на FIVB, Световната лига на FIVB, Световното Гран При на FIVB, Световната купа на FIVB и Голямата шампионска купа на FIVB, да не говорим, разбира се, за Олимпийските игри, където ввариациите на закрито и на плажа сега се радват на огромна популярност.

Днес, повече от 120 години след като е замислен за първи път, волейболът се играе от над 800 милиона души по целия свят. Факт, който със сигурност ще остави на неговия създател, Уилям Морган, чиято цел е била да създаде спорт, достъпен за всички, огромно удовлетворение .

Важни правила и термини във волейбола

Играта по волейбол се състои от два отбора от по шестима играчи в отбор, разделени от мрежа. Шестте позиции на волейболното игрище са сетер, среден блокер, външен нападател, срещуположен нападател, либеро и специалист по сервиране.

Преди да започне играта се хърля монета, за да се определи кой отбор първи ще сервира топката.

След това двата отбора ще се събират – или ще удрят топката напред-назад над мрежата – докато не възникне грешка. Позволени са максимум до три удара на страна.

Целта е да спечелите точки, като изпратите топката над мрежата, забивайки я в полето на противника.

Волейболните мачове са съставени от сетове, обикновено от по  три или пет сета:

 • Мачовете от три сета представляавт два сета до 25 точки и трети сет до 15 точки. Всеки сет трябва да бъде спечелен с две точки разлика. Първият отбор, който спечели два сета, е победителят в мача.
 • Мачовете от пет сета съдържат четири сета до 25 точки и пети сет до 15 точки. Отборът трябва да спечели с две точки разлика, освен ако правилата на турнира не диктуват друго. Първият отбор, който спечели три сета, е победител в срещата.

Правила за волейбол

Ето основните, задължителни правила на волейболната игра:

 • Само 6-ма играчи имат право да са на полето от отбор: 3 на предния ред и 3 на задния ред.
 • Точките се правят при всеки сервис за печелившия отбор на ралито (отчитане на точки за рали).
 • Един играч няма право да удря топката два пъти последователно (блок не се счита за удар).
 • С топката може да се играе извън мрежата по време на воле и при сервиране.
 • Топка, удряща гранична линия, се брои за точка.
 • Топката е аут, ако се удари в антени, пода извън игрището, някоя от мрежата или кабелите извън антените, реферската стойка или прът, или тавана над зона, в която не може да се играе.
 • Позволено е да се докосва топката с която и да е част от тялото на играча.
 • Забранено е хващането, задържането или хвърлянето на топката.
 • Играч не може да блокира или атакува сервиране от или вътре в 9-метроваввта линия.
 • След сервиса играчите на предната линия могат да сменят позициите си около мрежата.

Нарушения на правилата

Извършването на някое от тези нарушения на правилата води до точка за противника:

 • Стъпване върху или през линията за обслужване при сервиране, докато се осъществявав контакт с топката.
 • Неуспешно сервиране на топката над мрежата.
 • Грешки при боравене с топката и неправомерно докосване на топката (двойно докосване, повдигане, носене, хвърляне и т.н.)
 • Докосване на мрежата с която и да е част от тялото, докато топката е в игра.
 • Блокиране на топка, идваща от противниковото игрище и контакт с топката при достигане над мрежата, в случай, че противникоият отбор не е направвил 3 докосавния и има играч там, който да играе с топката.
 • Атакуване на топка, идваща от противниковото поле и контакт с топката при достигане над мрежата, когато топката все още не е нарушила вертикалната равнина на мрежата.
 • Пресичане на централната линия на корта с която и да е част от тялото си, с изключение на ръка или крак. Счита се за нарушение само ако цялата ръка или целият крак пресичат централната линия на корта.
 • Сервиране извън ротация или извън ред.
 • Блокиране на играч от задната редица (отклоняване на топка, идваща от противника), когато в момента на контакт играчът от задната редица е близо до мрежата и има част от тялото си над горната част на мрежата. Това се счита за непозволен блок.
 • Играч от задната редица, атакуващ топка в предната зона (областта вътре в линията 3M/10 фута), когато в момента на контакт топката е напълно над мрежата. Това е забранена атака.

Важни термини

 • Сервис – сервисът е началният удар, с който се бележи началото на всяко разиграване.
 • Ас – асът представлява сервис, който носи директна точка; неспасяем удар.
 • Пас – пасът представлява подаването на топката между съотборници.
 • Аут – аут се нарича положението, в което волейболната топка падне извън очертанията на корта.
 • Вдигане – вид пас, който повдига топката на удобна височина за атака.
 • Блокада – действията на 1 или повече играчи, целящи да попречат приемането на топката в тяхната част на полето.
 • Чадър – чадърът представлява вид блокада, при който играчите затискат топката от горе без да докосват по какъвто и да е начин мрежата.
 • Посрещане – посрещане се наричат всички действия, с които единия отбор реагира на атаката/сервиса на другия отбор.
 • Плонж – плонжът е вид посрещна, при което посрещачът пада напред, докато посреща.
 • Разпределител – ключова фигура в отбора. Той никога не посреща топката, но извършва второто докосване, като „разпределя“ топката и й задава посока, която да съвпадне с третото докосване на нападателя.
 • Либеро – либерото е основата на защитата на отборите. Либерото играе само и единствено във втора линия и никога под мрежата. Може да заеме мястото на всеки един от посрещачите, без да се брои като смяна. Либерото винаги се определя преди началото на мача, като само неговия екип се различава.( подобно на вратарте във футбола)
 • Асистенция – асистенция се нарича пасът(второто докосване) към нападателят(извършителят на третото докосване), чрез което се реализира точка.

Налични пазари за залог на волейбол

Подобно на други спортове, има различни пазари, на които волейболните запалянковци могат да поставят залог. Те включват:

Краен победител

Тази опция за залагане е проста и ясна, базирана на прогнозиране на победителя в мача. Букмейкърите в България предлагат коефициенти в десетичен формат. Понякога има доходоносни изплащания, ако заложите на отбора аутсайдер. Преди да залагате на коефициенти, вижте какво предлага букмейкърът и проверете дали има шанс да спечелите адекватни суми.

Брой сетове

Доста попуярен пазар, присъстващ във всички волейболни шампионати. Както подсказва и самото име, целта на пазара е да познаете колко общо сета ще се изиграят в дадената среща. Обикновено за тази опция коефициентите са доста по-доходоносни отколкото при опцията Краен победител.

Под / Над

Друга опция, която присъства не само във волейбола, но и в спортове като футбол, тенис и т.н. Пазарът е изключително лесен за разбиране. Букмейкърът ще ви предложи определена цифра за сетове или за точки. Вашата задача е да решите дали общият изигран брой ще бъде Под или над тази цифра.

Победител в сета

Целта на опцията е да предвидите кой от двата отбора ще спечели следвващия, или предварително избран от букмейкъра, сет.

Азиатски хендикап

Азиатският хендикап е изключително популярен пазар през последните няколко години. Целта на пазара е да уравновеси разликата между дввата отбора. Той поставя отбора фаворит в дефицит от 1 сет примерно, като така актуалният резултат от срещата няма такова значение за вашия залог.

Тези пазари се считат за най-често срещаните опции. Въпреки това зависи от букмейкъра дали в платформата му ще присъстват други опции за залагане.

Най-известни волейболни състезания

Състезанията по волейбол са разделени в две различни категории. Има местен и международен турнир по волейбол. Ако волейболният отбор демонстрира добри резултати на местни състезания, рано или късно състезателите ще участват в международните турнири по волейбол.

Сред най-популярните турнири по волейбол, на които можете да постивите залог са: Олимпийските игри, Световно първенство на FIVB, Световно първенство на FIVB, Световна купа за големи шампиони на FIVB, Световна волейболна лига на FIVB, FIVB Volleyball Nations League, NORCECA Шампионат, Лига на Нациите и други .